5 Şubat 2018

Ata Tecavüz Eden Mühendisin Ölümü

Gerçekleşmesini bırakın, hayal etmesi bile hiç hoş olmayan bir ölüm yolu. Atına tecavüz ettikten sonra hayatını kaybeden Kenneth Pinyan, ABD'nin Washinton eyaletindeki hayvanlarla cinsel ilişkiye girme yasasını değiştirecek türden bir suç işledi. En fazla 5 yıl hapis cezası alacak veya 10.000$ para cezası ödeyecekti, ya da iki cezaya birden çarptırılacaktı.




Amerikan Boing'de mühendis olan ve Washinton'un Gig Harbor ilçesinde ikamet eden Kenneth Pinyan,(22 Haziran 1960-2 Temmuz 2005) , Washinton'daki Enumclaw ilçesinin yakınlarındaki sahipli bir çiftlikteki aygırla girdiği anal ilişki esnasında aldığı yaralanmalar sonucu hayatını kaybetti. 11.000 kişilik nüfusuyla Enumclaw, Rainier dağı yamacında bulunan ve at yetiştiriciliği yaygın olan bir ilçedir.

Temmuz 2005'te bir aygıra yaptığı tecavüz anlarını arkadaşı videoya kaydetmişti. İlişki sırasında aldığı darbeler sonucu yaralanarak acı içinde hayatını kaybetti. Haber The Seatle Times gazetesine rapor edildi ve 2005 yılında gazetenin en çok okunan haberleri arasındaydı. Olay gayrı resmi şekilde "Enumclaw At Pornosu Kaseti" olarak anılıyordu. Video daha sonra internette hızla yayıldı.

Pinyan, James Michael Tait (çiftliğin yanındaki karavanda yaşayan biri) ve kimliği belirsiz başka bir adam, atlarla cinsel ilişkiye girmek için sıklıkla çiftliği ziyaret ediyordu.

Savcılar sonradan tespit etti ki at bağlanarak cinsel tecavüze uğramaya müsaade etmemişti ama maksadı yaralamak değildi.  Otopsi raporuna göre Pinyan, "kolon delinmesine bağlı akut peritonit" nedeniyle ölmüştü ve ölümü kazara gerçekleşmişti.

Ölümü çevreleyen diğer etkenler gösteriyor ki Pinyan, böylesine alışılmadık bir iç yaralanmayla hastaneye gitmekten çekindi ve iş yerindeki güvenlik kontrolü sırasında iç yaralanması anlaşılınca arkadaşları, havacılık şirketi olan Boeing'in bir mühendisi olarak böyle bir olayla hastaneye gitmesini ilk başta istememişti. Sonra Enumclaw Topluluk Hastanesi'ne anonim olarak götürüldü. 2 Temmuz 2005'te bir hastane personeli tıbbi yardım için hangi şirkette çalıştığını sordu. Daha sonra Pinyan acil servis odasında ölü bulundu. Pinyan'ı hastaneye götüren adam, hastane personeli kendisiyle konuşmak için onu aradığı sırada ortadan kayboldu.

Medya raporlarına göre, duruşma sırasında bunun gibi çok sayıda videonun dikkatlice incelenmesine rağmen atların yaralandığına dair herhangi bir kanıt bulunmadığı, hayvan zulmü ve Tait'e yapılan tecavüz suçlamalarının düşürülmesi ileri sürülmüştü; bu konular hakkındaki zemin yetersizliği, başka konular hakkında da yeterli bilgi olmadığını ortaya koyuyordu:

Kenneth Pinyan'ın öldüğü herkes tarafından biliniyordu, ama onun hayatı hakkında çok az bilgi vardı.

Enumclaw Polis Departmanı Pinyan, Tait ve diğer adamın yaklaşık bir yıldır bu işin içinde olduklarını açıkladı ve bu bilgi internette yayıldı. Ayrıca Pinyan 8 yıldır Boeing'de çalışıyordu ve böylesi bir durumun basında ve internette bu kadar hızlı bir şekilde yayılması, şirketin büyük bir prestij kaybı yaşamasına sebep oldu.

Kaynak / Kaynak (Vikipedi)





Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...