4 Şubat 2018

Haşlanarak Ölmek - Allen Kirwan, ABD

Düşünmesi, yazması ve okuması bile insanın kanını donduran son derece trajik ve acı bir sonun hikayesi.

İnsan olarak herhangi bir tehlikeyle karşı karşıya kaldığımızda ona karşı özveri ile mücadele etmek, içgüdülerimize gömülmüş güzel ama bazen üzücü sonuçlar doğurabilen bir özelliktir. Öyle ki bazı durumlarda gerçekçi düşünemeyip acele ile gerçekleştirdiğimiz atılımlar, korkunç bir şekilde hayatımızı sonlandırabiliyor.Bu adamın da kaynar suya atlamadan önce aklında olan tek şey, köpeğini kurtarmaktı...


Kaplıcalar ABD'nin Yellowstone Ulusal Parkı'nın termal alanları boyunca çokça bulunan buharlı, kabarcıklı ve içi kaynar suyla dolu çukurlardır. Hepsinin sıcaklığı 65°C'den yüksektir ve çoğu 85°-97°C sıcaklıkları arasındadır.

1870 yılından bu yana Yellowstone kaplıcalarında kayıtlara geçen 19 ölüm vakası mevcuttur. Bu vakaların hepsinin bir kaza ya da dikkatsizlik nedeniyle gerçekleştiği biliniyor, biri dışında.

20 Temmuz 1981'de, 24 yaşındaki David Allen Kirwan, arkadaşı Ronald Radliff ve köpeği Mossie ile beraber Yellowstone'un termal bölgelerini gezmek için oradalardı. Öğleden sonra saat 1:00 civarında kamyonetlerini park edip yakından görmek için kaplıcalara yaklaştılar, ancak Mossie kamyondan kaçıp Celestine Gölcüğü'ne (sıcaklığı 93°C'den fazla olan termal kaplıca) atlayıp çırpınmaya başladı.

Kirwan ve Radliff gölcüğün yanına koşup köpeğe yardım etmeye çalıştılar, ardından Kirwan suya atlayacağını söyledi. Görgü tanıklarına göre birkaç kişi Allen'ı vazgeçirmek üzere ikazlarda bulundu ancak Allen "Cehennem gibi olsa bile vazgeçemem!" diye bağırıp kaynar suya kafa üstü atladı. 

Kirwan köpeğe doğru yüzüp onu kıyıya çıkarmayı denedi ancak bir süre sonra suyun altında gözden kayboldu, sonra köpeği bırakıp gölcükten çıkmaya çalıştı. Ratliff yardım edip Kirwan'ı gölcükten çekerek çıkardı, (bu sırada kendi ayaklarında da ikinci derece yanıklar oluştu) başka bir ziyaretçi Kirwan'ın kaldırıma yatırılmasına yardım ederken "Bu aptalcaydı. Durumum ne kadar kötü? Yaptığım kesinlikle aptalca bir şeydi." şeklinde mırıldandığını rapor etti. 


Kirwan'ın durumu gerçekten de çok kötüydü. Kör olmuştu, bütün vücut derisi soyulmuştu ve bir ziyaretçi ayakkabısını çıkarmaya çalıştığında ayağının derisi ve eti de ayakkabı ile beraber çıkmıştı... Vücudunun %100'ünü kapsayan 3. derece yanıkları vardı. Ertesi sabah Salt Lake City hastanesinde hayatını kaybetti.

Kaynak

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...