8 Şubat 2018

Beyaz Kaplanlar Tarafından Öldürüldü - Nordin Montong, Singapur

"Eğer beni öldürmek istiyorsanız, durmayın..."


Açıldığı tarihten bu zamana kadar geçen 40 yıllık süre zarfında yaşanmış en korkunç ölüm vakası.

13 Kasım 2008 tarihinde, Singapur Hayvanat Bahçesi'ndeki hayvan bakıcısı ve temizlik görevlisi Nordin Montog, beyaz kaplanların tutulduğu bölgeye girdi ve onlarca kişinin gözleri önünde, kaplanlar tarafından korkunç bir şekilde katledildi.



1,5 metre yüksekliğindeki çitleri tırmanıp aradaki havuzu geçtikten sonra kaplanların bölgesine girdi ve etrafı beyaz kaplanlarla sarıldı. Bir süre sonra, kaplanların en büyüğü Nordin'e saldırdı ve Nordin, elindeki sarı kovayla kafasını korumaya çalıştı. Ziyaretçiler çığlıklar atmaya ve Nordin'e suya atlamasını söylemeye başladılar, bu sırada birkaç görevli olay yerinin yakınındaki çitten kaplanları kontrol altına almaya çalışıyorlardı. Kaplanlardan biri Nordin'in sırtını ısırdı ve onu sürüklemeye başladı. Daha sonra, görevliler kaplanları korkutarak engellemeyi başardılar ve Nordin tedavi altına alındı, çok geçmeden hayatını kaybetti.


Bu tuhaf davranışı bilinçli bir şekilde gerçekleştiren Nordin'in bunu neden yaptığı tam olarak bilinmiyor. Ama kesin olan bir şey var; o da böyle işlerde çalışan insanlara gerek iş veren ve gerek müşteriler tarafından asla  gereken saygının gösterilmediği ve hak ettiği maaşın ödenmediği. Bu üzücü olay basında ve internette büyük yankı uyandırdı ve etkileri hala binlerce insanın kalplerinde yaşıyor.


Olay Videosu
Kaynak

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...