6 Şubat 2018

Girdapla Ölüm - Video

28 yaşındaki gözüpek fotoğrafçı Jacop Cockle'ın su altındaki şansı genelde yaver gidiyordu. Bu maceraperest sporcunun son derece tehlikeli eylemler sergileyip bin bir türlü zorlu ve cesur mücadelenin sonunda elde ettiği fotoğraf ve videoları internet üzerinden milyonlarca izleyiciye ulaşmıştı. Ama 23 Mayıs 2013'te yaşadığı talihsizlik hayatına mal oldu.




Bir arkadaşının gözleri önünde Hayle Nehri'nde video kaydetmek için girdiği bir girdaba kapıldı. Video kaydederken takipçilerini eğlendirmek amacıyla kafasına at maskesi takıyordu.

Talihsiz maceracı Jakop, su geçirmez bir kamerayla girdabı su altından görüntülemek için tehlikeyi göz ardı ederek daha da yakınına girmeye çalışırken güçlü anafor tarafından emilip suyun dibine çekildi.


Bir anlığına yeniden yüzeye çıkmayı başarabilse de sonra yeniden su dibine çekildi, canlı bir şekilde kurtarılmasına rağmen kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Otopsi raporuna göre, kanında, kullanıldığında huzursuzluk etkileri oluşturan bir uyuşturucu olan "ketamin" izlerinin bulunduğu tespit edilmişti.

Soruşturmacılar ayrıca Jacop Cockle'ın kararlarını etkileyen ciddi bir disleksi rahatsızlığının bulunduğunu da açıkladı.

70 yaşındaki bir arkadaşı David Ranie, olay anını videoya kaydediyordu ancak Jacop kıyının yakınlarında bilinçsiz halde su yüzünde belirene kadar müdahale edemedi.

Kayıtları inceleyen soruşturmacı Andrew Cox, verdiği demeçte şunları söyledi;
"Jacop girdabı görüntülemek için etkileyici bir ilgi ve heyecanla suya girdi. Kafasına giydiği at maskesiyle girdabın etrafında keyifle döndüğünü görüyoruz. Jacop'un yetkin bir su adamı olduğuna şüphe yok. Kayıtlardan anladığımız kadarıyla risk almaktan çekinmeyen bir maceraperest olduğu da kesin. Bu atılımın spontane ya da öylesine, aptallıkla gerçekleşmediği düşüncesindeyim, Jacop aldığı riskin farkındaydı. Jacop Cockle sevdiği etkinliği yaparken hayatını kaybeden kabul edilebilir bir gençti."

David Ranie soruşturmada şunları söyledi;
"Akşam 7:30 civarında limana inmiştim ve Jacop'u bir girdabın etrafında eğlenirken gördüm. Benden onu kaydetmemi istedi ve oldukça heyecanlıydı. Bana bir direğe asmış olduğu kamerayı çıkarıp verdi ve kendisi su altı kamerasıyla çekim yapmak için girdaba girdi. Girerken at maskesini kafasından çıkarmıştı. Sonra su altında kayboldu, bir süre sonra bir anlığına yüzeye çıkmayı başardı ve sonra yeniden dibe çekildi. Ve su altında kalmak için uzun sayılacak bir süre boyunca yüzeye çıkamadı."

Bölgede yüzmeye karşı uyarı levhaları bulunuyordu ama bunlar güçlü yüzücüyü caydıramadı. Daha önceden Youtube kanalında güçlü akıntılarla nasıl başa çıkılacağına dair videolar paylaşmıştı.

Bedeni 15. tünelin yakınlarında su yüzeyinde belirdiği zaman David Ranie bir balıkçı teknesiyle yanına gidip çıkardı. Jacop kaldırıldığı Truro'daki Cornwall hastanesinde yaşamını yitirdi.


Kaynak

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...